CITAT: "Global Network" "SpaceX forsinket opsendelse af "Starlink"-satellit"

SpaceX planlægger at bygge et "stjernekæde"-netværk med omkring 12.000 satellitter i rummet fra 2019 til 2024 og levere højhastighedsinternetadgangstjenester fra rummet til jorden.SpaceX planlægger at opsende 720 "stjernekæde"-satellitter i kredsløb gennem 12 raketopsendelser.Efter at have afsluttet denne fase, håber virksomheden at begynde at levere "stjernekæde"-tjenester til kunder i det nordlige USA og Canada i slutningen af ​​2020, med global dækning, der starter i 2021.

Ifølge Agence France Presse planlagde SpaceX oprindeligt at opsende 57 Mini-satellitter med sin Falcon 9-raket.Derudover planlagde raketten også at bære to satellitter fra kundens blacksky.Lanceringen var forsinket før.SpaceX har opsendt to "stjernekæde"-satellitter i de sidste to måneder.

SpaceX blev grundlagt af Elon Musk, CEO for Tesla, en amerikansk elbilgigant, og har hovedkvarter i Californien.SpaceX har fået tilladelse fra de amerikanske myndigheder til at opsende 12.000 satellitter i flere baner, og selskabet har ansøgt om tilladelse til at opsende 30.000 satellitter.

SpaceX håber at opnå en konkurrencefordel på det fremtidige internetmarked fra rummet ved at bygge satellitklynger, herunder oneweb, en britisk start-up, og Amazon, en amerikansk detailgigant.Men Amazons globale satellitbredbåndsserviceprojekt, kaldet Kuiper, ligger langt bag SpaceX's "stjernekæde"-plan.

Det er rapporteret, at oneweb har anmodet om konkursbeskyttelse i USA, efter at Softbank-gruppen, den største investor i oneweb, sagde, at den ikke ville give nye midler til det.Den britiske regering annoncerede i sidste uge, at den ville investere 1 milliard dollars sammen med den indiske telekomgigant Bharti for at købe oneweb.Oneweb blev grundlagt af den amerikanske iværksætter Greg Weiler i 2012. Det håber at gøre internettet tilgængeligt for alle hvor som helst med 648 LEO-satellitter.I øjeblikket er 74 satellitter blevet opsendt.

Ideen om at levere internettjenester i fjerntliggende områder er også attraktiv for den britiske regering, ifølge en kilde citeret af Reuters.Efter at Storbritannien trak sig ud af EU's "Galileo" globale satellitnavigationsprogram, håber Storbritannien at styrke sin satellitpositioneringsteknologi ved hjælp af ovenstående opkøb.


Indlægstid: 13-jul-2020